Logo TEC Art
TECHARTFESTIVALVERSLAG2022<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
So Future: from Solar Punk to Metafuck
So Future: from Solar Punk to Metafuck
Lees verder

Festivalverslag

2022
Voorwoord_Kees_de_Groot<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Kees de Groot
Creative director GOGBOT

Kees de Groot

2022 was een unicum in de rijke historie van PLANETART: ons festival TEC ART, dat normaal in de winderige kou van februari plaatsvindt tijdens de Rotterdam Art Week, was dankzij de winterse Corona-golf in mei. We hebben ons door het zonnige weer niet laten beïnvloeden en een PLANETART waardig programma neergezet in hartje Rotterdam.

Dit jaar stortten we ons in het thema: SO FUTURE! From Solarpunk to Metaf*ck. Als voorbode van zusterfestival Gogbot (in september in Enschede) stelde TEC ART luid en duidelijk vragen over de toekomst; wat staat ons te wachten in een wereld die zich geconfronteerd ziet met aanzwellende klimaatcatastrofes, polarisatie, oorlog en andere crises? De toekomst voorspellen is in onze tech-samenleving al lang en breed het terrein van spirituele glazen-bol-kijkers voorbij; het is Big (Data)Business. Hoe wordt deze kennis en macht verdeeld, en hoe claimen we ons eigen aandeel daarin terug?  

Voorwoord

Aftermovie from Solar Punk to Metafuck.
18 - 22 mei 2022 in Rotterdam Nederland

Met SO FUTURE nemen we afstand van simpel zwart-wit denken over de toekomst, daarvoor in de plaats hebben we een door memes gevoedde observerende en tikje ironische blik. METAFUCK is de staat waarin we niet willen verkeren. Meta-fucked voelen we ons op het moment dat Facebook de term Metaverse uit een dertig jaar oud science-fiction boek opdiept en ermee aan de haal gaat. Grote bedrijven mogen geen monopoly krijgen op de ideeën en visies die we voorgeschoteld krijgen. SOLARPUNK staat voor de rebelse antikapitalistische do-it-yourself mentaliteit. Tegen hersenloze exploitatie en vanuit ideologie handelend. Een houding die ons een betere toekomst binnen kan leiden: doe het zelf en doe het beter!

De kunst kan ons bij uitstek een voorproefje geven wat ons te wachten staat. Waar de gevestigde orde zich argeloos de toekomst in laat drijven heeft de visionaire kunstenaar die al lang zien aankomen. Als we onze toekomst willen begrijpen en mede vormgeven is het onze taak onszelf erover te informeren, erop te reflecteren en waar nodig ertegen te ageren. Waar beter te beginnen dan bij TEC ART!?

In het Witte de With kwartier, met WORM als trouwe partner in crime, kon het publiek zich laven aan de meest exuberante - doch niet vergezochte - toekomstvisioenen, opgewekt middels cyberpunk-acts, performances en parties. Natuurlijk kon de intellectuele bezoeker het hart ophalen bij ons jaarlijkse symposium. En de opgedane voorkennis keihard wegdansen tijdens de officiële afterparty die op vrijdag in WORM plaatsvond. Pak de toekomst bij de strot en move on with it, or else be meta f*cked!  

Festivallocaties<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Festivallocaties

So Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to Metafuck

WORM

Geen TEC ART zonder WORM

Onze partner-in-crime sinds jaar en dag, wat betekent dat we in 2022 negen jaar op ons gezamenlijke conto kunnen schrijven.

WORM biedt ons locaties, zowel in- als outdoor en ondersteunt waar het kan: het WORM team helpt met de organisatie en promotie, en levert zowel techniek als technici. Omdat het festival onverhoopt drie maanden later plaatsvond dan normaal was de agenda van WORM al deels gevuld. We konden daardoor niet alle binnenlocaties gedurende alle dagen gebruiken. Met een beetje creatieve herindeling en het downscalen van drie naar één afterparty hebben we onze programmering toch rond gekregen. Voor de balans hebben we de buitenruimte juist uitgebreid met extra veel installaties en performances.Vijf dagen lang was WORM het epicentrum van TEC ART. Op de vrijdag vond hier dé enige echte TEC ART afterparty plaats; het dak zit er nog op, maar met de energie die na de lockdowns vrijkwam hadden we het er meer dan eens af kunnen blazen.

Highlight:

Paspoort

Met

alle lieve mensen van WORM

Outdoor Area

Outdoor Area/ Witte de With straat

Door de extra uitdagingen van deze lente editie - met minder binnenlocaties beschikbaar was het lastig om de juiste plek te vinden voor de vele werken met een scherm - claimden we voor deze editie de zinderend warme straatstenen van de hoek Witte de With straat en Boomgaardsstraat met een extra vette Cyberpunk area waar niemand omheen kon.

Op woensdag 17:00 werden alle aanwezigen de toekomst in gekatapulteerd: Kees de Groot sprak de openingswoorden uit voor TEC ART 2022. Performances van STANZA, The Wastelanders en Kexin Hao overdonderden ons met hun performances, die balanceerden op de rand van utopie en dystopie. Een on-the-spot gecreëerd geluidskunstwerk, bizarre sciencefiction achtige voertuigen van afvalmateriaal en een gezamenlijke work-out, met bewegingen geïnspireerd op massale gymnastieksessies die we kennen uit landen zoals China. Uit ‘El Fidel’, de tot DJ booth omgebouwde Sovjet helikopter van Abacus theater, klonk de vetste muziek. Thom Floris bracht een opzwepende live set met zijn signature mix van sounds en visuals. FUX NEWS deed tot slot verslag van het hele gebeuren vanuit hun busje: middels spontane en ontregelende interviews met bezoekers annex gelegenheidsverslaggevers. Ongemakkelijk en schurend maar ook fascinerend en vrolijk; de  toekomst is niet eenduidig.

Highlight:

STANZA creëerde een geluidskunstwerk met persoonlijke data van de bezoekers. Kexin Hao, winnaar van de GOGBOT YOUNGBLOOD Award 2021, kreeg een eigen podium op de Witte de With straat voor een work-out sessie met simpele bewegingen geïnspireerd op massale gymnastiek sessies. Een ervaring zoals we die kennen van grote pleinen in China en andere autocratische landen, nu ook in Rotterdam. De sciencefiction-achtige voertuigen van collectief de Wastelanders, gemaakt van afvalmateriaal, waren een mooie publiekstrekker. Vooral in de avond zorgden ze voor veel herrie en spektakel met hun zegetocht door het Witte de With kwartier. De buitenruimte werd vijf dagen lang gedomineerd door TEC ART!

Met

Stanza - The wastelanders - El fidel - Kexin Hao - Thom Floris -Oskar Kish & Eddie Egal - Fux News

S/ash Gallery

S/ash Gallery

In deze performance bar/gallery binnenin WORM was het grootste deel van onze binnen-expositie ondergebracht.

Deze ‘niet zo heel erg witte white cube’ (om WORM maar eens te quoten) is de perfecte plek om onze recalcitrante kunstenaars te laten neerstrijken. Na een uitstapje met Fake me Hard (2021) waren we dit jaar terug op onze vaste stek, en de kunstenaars maakten er een onvergetelijke en confronterende expo van. Met interface om je bewustzijn te kunnen uploaden in de cloud, een performance-installatie over hoe het lichaam samenwerkt met technologie en een model van een levenscyclus van een virus om de verspreiding van desinformatie zichtbaar te kunnen maken. Het kan geen bezoeker van TEC ART ontgaan zijn: The future is now!

Highlight:

Horst, een installatie met geluid en een latex kippenlichaam/annex sex toy ging over toxische mannelijkheid en hoe dat wordt opgelegd door de maatschappij. Het vleesgeworden lustobject is een speeltje voor het stereotype van de misogyne tough boy; de man met z’n sixpack die lust als levensdoel heeft en alles onder controle heeft. Dan was er The ambassy of aliens; waarin je met tools zoals een muziekinstrument je eigen innerlijke alien kon chanellen. Want de ‘alien’ - het vreemde en andere - zit in eerste plaats in onszelf. Disinformation is a virus is gebaseerd op de levenscyclus van een virus. Een visuele representatie van data maakte inzichtelijk welke structuren er ten grondslag liggen aan de verspreiding en mutatie van desinformatie. Het richt zich op het hóe ipv op de inhoud; als we dit fenomeen in de toekomst in toom willen houden moeten we de structuur erachter immers doorgronden.

Met

Underbelly - pop-up store, Federico Poni - Praxis , Finn Mullan - Disinformation is a Virus, Lucien Westgeest - Scrap Art robots - G2 - 6T, Scales, and the inquisitor Droid, SARAH FITTERERR - Horst, Ruben Staps - Algoritm(e), Louisa Teichmann - 868 MHZ, Hunh Lu chan - The embassy of aliens, Tzu-Yen -  Chen Up - Dating,  Jacco Borggreve - Electrosensibility_ Cganneling Hammerhead, Finn Mullan - Disinformation is a Virus

UBIK

UBIK, de black box voor uitingen en performances

in het hart van WORM was de helft van het festival van de partij. Van woensdag t/m vrijdagnacht nam ViaOral de ruimte over.

ViaOral onderzoekt (kunst)historische en geopolitieke ontwikkelingen in relatie tot de grote thema’s van deze tijd. Voor TEC ART 2022 doken ze in de obscure archieven van de KGB en in de door de sociale media opgedreven massa circulatie(?) en opgelegde lockdowns in China’s miljoenensteden.

Highlight:

ViaOral is een neo-popdada collectief bestaande uit visueel kunstenaar Frank Morssinkhof en ons aller Kees de Groot. Een samenwerking die teruggaat tot hun gezamenlijke kunstacademiejaren, toen de videokunst nog in de kinderschoenen stond. Inmiddels zijn Kees en Frank de ervaren rotten in het vak, die nog steeds met veel plezier werk maken waarin de huidige tijdgeest op niet mis te verstane wijze wordt blootgelegd.

Met

Viaoral

Wunderbar

The Nemesis Machine

In de Wunderbar kunnen bezoekers niet alleen hun maag vullen met eten en drinken Duitse stijl;

alles bij WORM heeft een artistiek randje en dus bevindt een deel van de kunst zich in de inpandige expositieruimte, midden tussen de horeca gangers. In 2022 stampte Stanza hier voor TEC ART een data-stad uit de grond: The Nemesis Machine. Een uitgestrekt veld van processors en harde schijven, die als wolkenkrabbers uit de grond torenden.

Highlight:

Oplichtende en verspringende lampjes gaven precies aan hoeveel leven zich in deze stad bevindt: het aantal is evenredig aan de hoeveelheid data die binnenkomt - en in real time wordt verwerkt - via de telefoons en andere smart devices van de nietsvermoedend langslopende bezoekers. Zo werd ‘The Nemesis Machine’ een soort avatar versie van de stad, een parasitair kunstwerk, gevoed door de bezoekers; nooit hetzelfde en altijd dynamisch.  

Met

Stanza

Central station / Filmhaus

De multi-inzetbare donkere zaal van WORM:

drie dagen programmeerden we in het Filmhaus.

Op woensdag was hier het TEC-ART symposium. Op donderdagavond konden de bezoekers kijken naar BLOOD MACHINES, een 50 minuten lange science fiction trip van Seth Ickerman met een soundtrack van synthwave artist Carpenter Brut. Een mystiek juweeltje over twee ruimtejagers die een machine op het spoor zijn die bezield wordt door de geest van een jonge vrouw. Bevangen door het mysterie van deze verschijning openen ze de jacht op haar. En tot slot mocht deze ruimte zich op vrijdag verheugen op een keihard feestende menigte, toen vond hier onze officiële afterparty ‘Double Cross’ plaats.

Highlight:

Interessante sprekers die ons een voorproefje gaven van wat ons in de toekomst te wachten staat: het symposium is er voor de bezoeker die graag goed geïnformeerd de toekomst tegemoet treedt. Maya van leemput ontsluierde de vormgeving van onze toekomst. Van Koert van Mensvoort kregen we een sneak peek van het compleet gerenoveerde Evoluon in Eindhoven en Floris Kaak deelde de ontwikkelingen van zijn Next Space Robots project. Last but not least, een intro door Kees de Groot van het museum of the future (MOTF), nu naast Dubai ook smack bang in Enschede centrum!

Met

Maya van leemput, Senior researcher in Futures research (Erasmus University Brussels) - Koert van Mensvoort, Directeur van Next nature Network - Floris Kaayk, Ambassadeur van Creative City The Hague -Kees de Groot - Creative director Planetart - Double Cross, afterparty, Seth Ickerman, Blood machines (film)

TEC_ART_IN_DATA<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

TEC ART in data

De eerlijke Cijfers

De professionaliseringsslag die Planetart is begonnen met de toetreding tot de BIS in 2021 is met TEC ART verder doorgezet. De eerste editie met BIS én post coronamaatregelen.

De Rotterdam ART week werd verplaatst naar mei, en deze verschuiving van drie maanden heeft voor een totaal andere festival ervaring gezorgd. De temperatuur was hoger, op straat dus aangenamer, maar wist het publiek ook de indoor events van TEC ART in even zo grote aantallen te vinden als in pre corona tijd?

Site stats


Gebruikers
4.303

Sessies
6.650
Gem.
Sessieduur
00
:0
0
:
45
Pageviews
16.378

16.378 bekeken en 4.303 gebruikers. Van de gebruikers is 306 tot actie overgegaan en heeft een presale ticket gekocht, dat is een conversie ratio van 7,1%. Gezien het feit dat de verplichting tot presale er niet meer was (ivm versoepeling van de coronaregels) een prima score. De meerderheid van 416 gaf de voorkeur aan de goeie ouwe deurverkoop, samen met 427 gast tickets komt dat op een totaal aantal tickets van 1149.


Sitebezoek

SOCIAL MEDIA CIJFERS 2022

@TECART.ROTTERDAM

So Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to MetafuckSo Future: from Solar Punk to Metafuck

Tickets gekocht

 • Presale Tickets
  306
 • Door tickets
  416
 • Symposium betalend
  3
 • Afterparty betalend  
  154
 • Totaal betalend
  879

Guests

 • Guest tickets expo
  427
 • Guest tickets symposium
  76
 • Guest tickets afterparty
  31
 • Totaal guest tickets
  534
 • Totaal tickets
  1413

Ticketverkoop

Bezoekersaantal per locatie
Woe 18
Do 19
Vrij 20
Za 21
Zo 22
Totaal
Cyberpunk area
1000
2500
4000
2500
2000
12000
Symposium
79
79
Indoor Xpo Slash/UBIK
117
151
329
325
227
1149
Double Cross Club Night
185
185
Totaal bezoekers
13413

Nieuwsbrief

2
35.6
%
Mailings
Openings
percentage
TEC_ART_in_de_media<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

TEC ART  in de media

Art safari op TEC ART: Ole Nieling op stap met Kees de Groot

TEC ART is integraal onderdeel van de Rotterdam Art week, en lift derhalve mee op de bekendheid en de publiciteit van dit grootschalige evenement als geheel. Maar er was natuurlijk ook de nodige aandacht voor TEC ART als aparte entiteit.

Diverse lokale media besteedden aandacht aan TEC ART. We adverteerden (digitaal) in Metropolis M en Gonzo Circus en hadden een samenwerking met de vlaggenparade, met 33 banieren naast de Rotterdamse Erasmusbrug wapperde TEC ART het publiek tegemoet. Door overlast van werkzaamheden die tijdens de Art Week plaatsvonden in de Witte de With straat werden we ook nog genoemd in het Ridderkerks dagblad: There’s no such thing as bad publicity!

En tot slot een speciale vermelding voor ART SAFARI, Ole Nieling was als reporter op locatie en liep met Kees mee over het festival.

GOGBOT in de media - premiumGOGBOT bij de VPRO
GOGBOT bij het ADGOGBOT in de krantGOGBOT Gonze Circus
TEC_ART_IN_CORONATIJD<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

TEC ART in
Corona-tijd

De pandemie was begin 2022 al over het hoogtepunt heen maar maatregelen waren er nog steeds.

De organisatie van de Rotterdam Art Week besloot daarom de gehele week - alle events incluis - te verschuiven naar mei. Dit betekende dat we samen met WORM opnieuw moesten kijken naar onze gezamenlijke planning. Omdat WORM al deels geboekt was konden we niet alle binnenlocaties het hele festival door gebruiken. En dat was even slikken voor een expositie die draait op veelal digitale kunst. Voor de gemiddelde kunstminnende bezoeker was het mooie voorjaarszonnetje misschien goed nieuws, voor TEC ART betekent meer zonuren minder projectie-uren. Herindeling was het devies. Ook moesten we de afterparty beperken tot één nacht,  omdat de grote zaal de andere avonden al in gebruik was, de vrijdagnacht hebben we daarom een extra dikke afterparty georganiseerd met Double Cross. Het was een fikse uitdaging maar we zijn eruit gekomen; ons motto ‘Adapt or Die’ was nog nooit zo toepasselijk!

Team_TEC_ART_is<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Team TEC ART is...

Team TEC ART

 • Kees de Groot
  Productie
 • Jeffrey Hofman
  Zakelijke leiding
 • Gari Koolen
  Brand Manager
 • Annebel Bunt
  Marketing + Webdesign
 • Gari Koolen
  Marketing
 • Josephine Bosma
  Symposium
 • Joris Strijbos
  Music Program
 • Eelco Ottenhof
  Music Program
 • Philip Schmidt
  Bouwploeg
 • Piet Teeuws
  Bouwploeg
 • Twan van Proosdij
  Bouwploeg
 • Niek Wolthuis
  Bouwploeg
 • Jay Minimal
  Bouwploeg
 • Hugo Simons
  Bouwploeg
 • Martynas Žilinskas
  Bouwploeg
PLANETART<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

PLANETART

PLANETART de organisatie achter TEC ART, zoekt altijd de grens op.Opgericht in 1995 door Kees de Groot.

Ons doel is het aanjagen van maatschappelijk debat en een optimale ontwikkeling van creativiteit om de status quo te doorbreken. We doen dit door het organiseren van landelijke events, festivals en onderzoeksprogramma’s waarbij onze insteek altijd de creativiteit van de mens is. Met een scherp randje welteverstaan. Ons programma is toegankelijk voor een breed publiek, maar heeft altijd een uitdagende, kritische, actuele en reflecterende thematiek, waarbij het voortdurend de vinger aan de pols houdt.

Wij richten ons op de openbare ruimte en zijn toegankelijk zonder gemakkelijk te zijn. Ongemak hoort, moeite doen loont. We werken samen met diverse partners uit onderwijs, kunst, cultuur, wetenschap en bedrijfsleven.

PLANETART behoort bij de zogenaamde BIS-instellingen van het Ministerie van OCW en verzorgt GOGBOT: een beeldbepalend Evenement in Overijssel. Daarnaast draagt ook de gemeente Enschede bij aan de ondersteuning van de organisatie, evenals vele fondsen en sponsoren.
PLANETART wordt sinds 2021 ondersteund door de BIS. Met de gelden en de waardering die we hebben mogen ontvangen hebben we een professionaliseringsslag gemaakt: zakelijke leiding, curatorschap, productie investeringen en marcom. We werken volgens de codes in het culturele veld. Er is een formele Raad van Toezicht opgericht en de statuten van de stichting zijn geactualiseerd. Daarnaast is de structurele samenwerking met een aantal grote landelijke en regionale partners versterkt.

LG Planetart

Creatieve broedplaats

PLANETART opereert vanuit WARP Technopolis, de creatieve broedplaats in het hart van Enschede. PLANETART is penvoerder van de broedplaats. We faciliteren en begeleiden tientallen talenten, kunstenaars, makers en initiatieven die terug zijn te vinden in de programmering van onze evenementen.

PLANETART is ook kernpartner van Cross-TIC, een talent- en ontwikkelingsprogramma voor de jonge makers van de toekomst. We dragen daarmee bij aan de ontwikkeling van de avant-garde kunst en de creatieve industrie; van wezenlijk belang voor de culturele voedingsbodem en het maatschappelijk welzijn in Enschede, de regio Twente en daarbuiten.

WARP technopolis by night
Dankwoord<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Dank- & Nawoord

Onze grote dank gaat uit naar De Rotterdam Art Week en de gemeente Rotterdam voor de organisatie van deze speciale lente editie van de Art Week.

Het is goed dat van uitstel geen afstel hoeft te komen, zelfs niet bij een evenement zo complex als dit. En natuurlijk onze dank aan partner en vaste waarde WORM, voor het bieden van zoveel meer dan een locatie. TEC ART is niet mogelijk zonder hun steun.  

Dank aan de partners in Rotterdam en Enschede. Al ruim tien jaar bewijzen we dat kunst onze steden en onszelf verbindt!

Dank_&_Nawoord<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Nawoord_Jeffrey_Hofman<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Jeffrey Hofman

Met TEC ART trapt PLANETART elk jaar in februari de voordeur van de ART Week Rotterdam in.

Het is het begin van een jaarlijkse makerskaravaan die uiteindelijk ontploft in de exorbitante uitzinnige waanzin van GOGBOT. Winters donker en koud starten in en rondom WORM; ideaal voor expo’s, films, symposia, stomende feesten en lichtshows. Maar de laatste stuiptrekkingen van Corona stuwden ons naar de late lente. Mooi voor de liefhebbers van bloemetjes en bijtjes; minder mooi voor de programmering. Maar, zoals u van ons gewend bent, wij passen aan. Begrotingen, budgetten, benzinevergoedingen; alles om de papieren realiteit kloppend te krijgen. Want als het geschreven staat dan is het waar. Of? Het grote kunstfeest gaat door en is niet te stoppen. Als de rattenvanger van Hamelen trekken we naar het oosten. Voor het opkomende water uit. Al staat de wereld in de fik, creativiteit zal ons redden. Toch?  TEC ART is het begin van de reis. Wat brengt de toekomst? Zonnige tijden of duistere Big-Tech verslavingen? En zitten we in Rotterdam nog wel droog komend jaar?

We’ll find out on the next edition of TEC ART!

Jeffrey Hofman
Zakelijk leider PLANETART

Jeffrey Hofman
Zakelijk leider PLANETART

COLOFON<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Colofon